Haber

Yeşilin rengini şehrimize kazandırmaya devam ediyoruz

Lider Büyükakın, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Körfez Yarımca Kent Meydanı ve 75. Yıl Cumhuriyet Parkı projesini yerinde gördü.

  Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanların kentte hakim olarak planlandığı özgün bir mimari yaklaşım sergilemeye devam ediyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, yapımı tamamlanan Körfez Yarımca Kent Meydanı ve 75. Yıl Cumhuriyet Parkı projesini yerinde gördü. Kocaeli genelinde birçok yerde sosyal yaşam alanları oluşturan ve bunu insan odaklı çalışmalarıyla taçlandıran Büyükşehir Belediyesi, çevre ve peyzaj projeleriyle göz kamaştıran çalışmalara imza atmaya devam ediyor. İşte bunlardan bir tanesi ve güzel örnekleri Körfez’de tamamlandı. Büyükşehir Belediyesi ve Körfez Belediyesi iş birliğiyle hayata geçirilen projeyle yeni bir yaşam alanı oluşturuldu.

8 BİN METREKARE ALAN

Projeyi yerinde gören Önder Büyükakın’a, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt ve AK Parti Körfez İlçe Başkanı Nurettin Okutan da eşlik etti. 8 bin metrekarelik alanda yer alan sosyal tesisler, voleybol sahası, basketbol sahası, taksi durağı, yürüyüş yolları ve çocuk oyun alanı setleri vatandaşların beğenisini kazandı. 75. Yıl Cumhuriyet Parkı’nda cami ve meydan entegrasyonunun yanı sıra voleybol-basketbol sahası, oturma alanları, taksi durağı, totemler, yürüyüş yolları, çocuk oyun alanları ve spor aletleri de yer alıyor. Yarımca Kent Meydanı’nda sağlık merkezi, kafeterya ve kütüphane de Körfez halkına hizmet verecek.

“VATANDAŞLARDAN ÇOK MEMNUNUZ”

Kişi başına düşen 13,5 metrekare yeşil alanla dikkat çeken Kocaeli’nin sanayi kenti imajından yeşilin kalbine dönüştürülmesi süreci Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmeye devam ediyor. Sanayi kenti imajının geride bırakıldığı günümüzde Kocaeli, yeşil alanları ve orman alanlarının beklenenin üzerinde olmasıyla şaşırtıcı özelliklere sahip. Şehir merkezlerinde yeşil alanların artmasıyla birlikte yeni yaşam alanları vatandaşlardan büyük memnuniyet alıyor. Başkan Büyükakın’ın talimatıyla yeşil alanlarıyla örnek ve yeni yaşam alanları tasarlayan Büyükşehir Belediyesi’nin teknik ekipleri bu kez Körfez Mimar Sinan Mahallesi’nde örnek teşkil etti.

“ŞEHİRLERİN KALBİ MEYDARLARDA ATIR”

Göz alıcı bir dönüşümle tüm şehrin çehresini değiştirmek için büyük çaba gösteren Büyükşehir Belediyesi, kent meydanları başta olmak üzere yeşil alanları kente kazandırmak için her geçen gün yeni bir adım atıyor. Başkan Büyükakın, “Kocaeli’yi daha yaşanabilir bir yer haline getirmek için ürettiğimiz projelerle aslında şehre yeşil rengi kazandırıyoruz” diyen Başkan Büyükakın, incelemenin ardından şu açıklamayı yaptı: “Büyükşehir Belediyesi olarak yeşilin önemini çok iyi biliyoruz. kent meydanları ve yeşil alanlar. Şehirlerin kalbi elbette meydanlarda atıyor ve bu meydanların yeşillendirilmesi kent sakinlerine temiz bir nefes veriyor. Bu nedenle yeşilin rengini şehrimize getirmeye devam ediyoruz.”

“VATANDAŞA YENİ BİR SOLUK GETİRİYOR”

Körfez’de gerçekleştirilen proje, çağdaş tasarımlarla donatılması ve kent sakinlerine estetik bir deneyim sunmanın yanı sıra sosyal etkileşimi de artırmasıyla dikkat çekiyor. Yürüyüş yolları, oturma alanları, sanat ve spor yapılarıyla Körfez Yarımca Kent Meydanı ve 75. Yıl Cumhuriyet Parkı projesi gençlerin gözde merkezleri haline geldi. 75. Yıl Cumhuriyet Parkı Körfez ilçesi için yeni bir nefes alma alanı olurken, şehir de yeşil alanlarıyla nefes alıyor. Büyükşehir Belediyesi, park ve bahçeleri daha çağdaş ve çekici hale getirecek peyzaj düzenlemeleri yaparak değerli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Ayrıca yeşil alanlar arasında spor alanları gibi aktivite alanları oluşturularak kent sakinlerinin sağlıklı bir yaşam sürmesine katkı sağlanıyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

ayvalikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu