Yaşam

Banu Alkan hakim karşısına çıktı: 6 bin 80 lira adli para cezası

Şarkıcı ve oyuncu Banu Alkan’ın ‘Beyaz Orkide’ adlı müzikte müzisyen Nicole Rona’nın sesini izinsiz olarak kendisine aitmiş gibi kullandığı iddiasıyla açılan dava karara bağlandı.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Banu Alkan ve avukatı Yusuf Peksak hazır bulundu. Duruşmaya katılmayan Nicole Rona’yı avukatı İlyas Geyik temsil etti.

‘BENİM İŞİMDE NE İŞİ VAR?’

Duruşmada savunmasını yapan sanık Alkan, “Ben profesyonel bir sanatçıyım. ‘Beyaz Orkide’ isimli eserin sözleri ve müziği benim adıma kayıtlıdır. Eserin yönetmeni ve aranjörü kanser nedeniyle vefat etmiştir. .Bu eser piyasaya çıkmadı.Parçanın nakarat kısmındaki ses bana ait.Bu şarkıyı stüdyoda defalarca söyledim.Nicole Rona pilot okuma için stüdyoya geldi.Ben kullandım diyor. izinsiz koro. O benim işimde ne yapıyor? Ben kar amaçlı müzik okumadım. Sözün müziğini okuyabilirim. Sözün konusu olan şarkıyı ticari amaçla kullanmadım” dedi. . Daha sonra son sözü sorulan Alkan, “Benim üslubum dünya çapında bir üsluptur. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

İSİMLİ PARA CEZASI 6 BİN 80 LİRA

Kararını açıklayan mahkeme, sanık Banu Alkan’ı “maddi ve manevi hakları ihlal” suçundan 6 bin 80 lira para cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti, sanığın daha önce kasten kasten hüküm giymemiş olması ve duruşmadaki tutum ve davranışlarını dikkate alarak bu cezaya ilişkin kararın açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu