Haber

Mustafakemalpaşa Tıbbi Aromatik Demorasyon Protokolü Yenilendi

Mustafakemalpaşa Belediyesi ve Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu iş birliği ile hayata geçirilen “Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi” protokolü 2023 yılında yenilenerek kurumlar arası bağlar güçlendirilmiştir.

“Mustafakemalpaşa’yı bir tarım devi yapmayı hedeflerken bir dünya markası olma yolundayız” ifadelerini kullanan Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu, Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Adem Doğangün, Uludağ Üniversitesi Genel Sekreteri Osman Dikmen, Mustafakemalpaşa Meslek Yüksekokulu Müdürü Mehmet Öz, Meslek Yüksekokulları Koordinatörü Prof. 4 yılda elde edilen başarıları anlatan İşler Teknik Departman Lideri Mustafa Bayar, 2022-2024 yılları için Tıbbi Aromatik Gösterim Alanı protokolünü yenilediklerini açıkladı.

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar’ın girişimleriyle 2020 yılında kurulan Tarım Hizmetleri Müdürlüğü, 4 yılda birçok başarıya imza atarak onlarca üretici kadına istihdam sağladı. Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bahçesinde kurulan 1200 metrekarelik tanıtım alanı 20’den fazla tıbbi aromatik bitkiye ev sahipliği yaparken, üreticiler domates ve domatesin yanı sıra alternatif ürünleri de deneyerek yeni fayda kapıları açma fırsatı buluyor. biberler.

Atıl kalan yerleri değerlendirerek 20 yıl sonra topraklara hayat veren projeleri hayata geçiren Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, ”Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. ofis. Uludağ Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bahçemizle üreticilerimize alternatif ürünler sunarken yeni kazanç kapıları açarken, kozmetik ve sağlık sektörüne de girerek hammaddeyi üretici ile buluşturduk. Bu sayede onlarca kadına istihdam sağlarken bir yandan da kendi markalarını kurarak toprağın bereketinden faydalandılar. Üretici mutlu, Mustafakemalpaşa’nın toprağı bereketli… Ziyaretleri ve inançları için değerli hocalarıma çok teşekkür ediyorum. Başından beri savunduğumuz gibi Mustafakemalpaşa’yı tarımda bir marka haline getirmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu