Haber

Hindistan ve Almanya’dan inovasyon ve teknolojide ortak vizyon belgesi

Yeni Delhi ve Berlin yönetimleri inovasyon ve teknoloji alanlarında ortak vizyon belgelerine imza attı.

Hindistan basınında yer alan habere göre Hindistan Dışişleri Bakanlığı, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un ülkeye yapacağı resmi ziyarete ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Almanya ve Hindistan’ın inovasyon ve teknoloji alanlarında ortak vizyon belgesini imzaladıklarına değinildi.

Vizyon belgesinin iki ülke arasında bugüne kadar imzalanan en kapsamlı ekonomik belge olduğuna dikkat çekilerek, tarafların küresel barış, istikrar, sürdürülebilirlik ve refah için ortak sorumluluklarının olduğu ifade edildi.

İki ülkenin inovasyon, teknoloji ve sanayi işbirliğinden insanlığa fayda sağlamayı hedeflediğine işaret edilen ortak vizyon belgesinde yapay zeka ve 6G gibi ileri teknolojilerin geliştirilmesinde işbirliği gibi konuların yer aldığı bilgisi verildi.

Açıklamada, daha önce kurulan “Hint-Alman Bilim ve Teknoloji Merkezi”nde (IGSTC) yapılan geliştirmelerden memnun kaldığımız vurgulandı.

Almanya, Hintli BT uzmanları için vizeyi kolaylaştırmak istiyor

Almanya Başbakanı Scholz, dün Hindistan’ın Silikon Vadisi olarak bilinen Bengaluru’daki yazılım şirketini ziyareti sırasında gazetecilere verdiği demeçte, Almanya’nın Hintli BT uzmanları için çalışma vizesi almayı kolaylaştırmak istediğini söyledi.

Scholz, birçok kişinin Almanya’da vasıflı işçi olma fırsatlarından yararlanmak istediğini düşündüğünü belirtti.

Başta yazılım ve bilişim teknolojileri olmak üzere birçok alanda vasıflı elemana ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Scholz, Almanya’nın yasal çerçevesini yazılım geliştiriciler ve bilgi teknolojileri geliştirme kabiliyeti olanlar için daha cazip hale getirmek için geliştirdiğini söyledi.

Nitelikli işçi göçüyle ilgili bürokratik sorunları azaltmakta kararlı olduğunu belirten Scholz, iş sözleşmesi imzalamamış ancak çok yetenekli kişilerin iş başvurusunda bulunabileceği yeni bir sistem kurmak istediğini belirtti. Almanya vizesi ve ülkede iş bulmak.

Almanya’da dil bilmemenin sorun olacağına işaret eden Scholz, “İngilizce bilenler daha sonra Almanca öğrenebilir” dedi. söz konusu.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Hindistan’a yaptığı iki günlük resmi ziyarette 25 Şubat’ta yerel basına yaptığı açıklamada, Hindistan ile yenilenebilir enerji, hidrojen, ilaç ve dijital ekonomi gibi sektörlerde büyük bir işbirliği potansiyeli olduğunu söyledi.

Almanya’nın özellikle bilgi teknolojileri ve yazılım sektörlerinde Hindistan’dan vasıflı işçi kabul ettiğini belirten Scholz, “Sanayi sektöründe istihdam edilen Hintli yeteneklerden faydalanmak istiyoruz.” sözünü kullandı.

armutluajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu