Haber

Yüzbinlerce İsrailli, hükümetin yargı düzenlemesine karşı bir kez daha sokaklara döküldü.

Binyamin Netanyahu liderliğindeki aşırı sağ koalisyon hükümetinin yargı düzenlemesine karşı her Cumartesi akşamı toplu gösteriler düzenleyen İsrailliler, protestolarının 29. haftasına girdi.

Ağırlıklı olarak Tel Aviv, Batı Kudüs, Hayfa, Birussebi, HerzliyaVe yeniden evlendirmekgibi şehirler de dahil olmak üzere ülke genelinde yaklaşık 150 noktada düzenlenen gösterilere yüzbinlerce İsrailli katıldı.

Her hafta en yüksek katılımlı gösteriye ev sahipliği yapmak, Tel Avivİçinde , protestocular Kaplan Caddesi’ndeki Hükümet Kompleksi önünde toplandı.

İsrail bayraklarıyla sık sık ‘demokrasi’ sloganları atan göstericiler, koalisyon hükümetindeki aşırı sağcı siyasetçileri eleştiren pankartlar, pankartlar ve fotoğraflar taşıdı.

Muhalefet liderleri de ülkenin farklı yerlerinde düzenlenen gösterilere katıldı.

Öte yandan on binlerce gösterici, hükümetin yargı düzenlemesine karşı Salı günü Tel Aviv’den başlattıkları yürüyüşte akşam saatlerinde Batı Kudüs’e ulaştı. İsrail Parlamentosu yakınlarındaki parkta toplanan göstericiler çadır kurdu.

Eski İsrail Başbakanı ve ana muhalefet partisinin Başkanı Gelecek Var Yair Lapid Batı Kudüs’e yürüyen göstericilere de katıldı. Netanyahu ile konuşan Lapid, şunları söyledi: İsrail ordusu ve yargı düzeni arasında bir tercih yaptı.aranan.

Bir grup gösterici Savunma Bakanı Yoav Gallant İsrail’in kuzeyindeki evinin önünde toplandı. Göstericiler, Gallant’tan hükümetin yargı düzenlemesini engellemesini talep ettiler.

İsrail Adalet Bakanı Yariv Levin’in 5 Ocak’ta açıkladığı ‘yargı reformu’, Yüksek Mahkeme’nin yetkilerinin kaldırılması ve yargı atamalarında söz sahibi olması gibi değişiklikleri içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu