Haber

Türkiye-Arnavutluk Medya Buluşmaları Programı Gerçekleştirildi

Türkiye ile diğer ülkeler arasındaki medya iş birliğini geliştirmek ve medya bağlamında uluslararası ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlamak amacıyla YUNUS Emre Enstitüsü tarafından hayata geçirilen ‘Medya Buluşmaları’ adlı program dizisine bu kez Arnavutluk ev sahipliği yaptı.

Başkent Tiran’da düzenlenen programa Türkiye’nin Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay, Yunus Emre Enstitüsü Özel Sekreteri Dr. Melih Barut, Arnavutluk Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ömer Osman Demirbaş’ın yanı sıra Türkiye ve Arnavutluk’tan medya kuruluşlarının temsilcileri katıldı. BTK Bank Genel Müdürü Seyhan Pencaplıgil ve Prof. Dr. Lindita Xhanari Latifi’nin onursal konuşmacı olarak katıldığı program, Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay’ın açılış konuşmalarıyla başladı.

Tiran Büyükelçisi Tayyar Kağan Atay ise, “Türkiye-Arnavutluk Medya Buluşmaları programı için Yunus Emre Enstitüsü’ne şükranlarımı sunuyorum. Türk ve Arnavut halkı yüzyıllardır birlikte yürüyen iki büyük millettir. Derin bir ortak tarihi paylaşıyoruz. Bu insani ve toplumsal bağ gerçekten çok önemli ve değerli. Her ülkeyle. “Bizim böyle bir değerimiz yok, bunun kıymetini bilmemiz lazım. Ortak değerlerimiz, ortak isimlerimiz var” dedi.

Atay, “Genç Cumhuriyet’in kurulmasının ardından ilk dostluk anlaşmalarından biri 15 Aralık 1923’te Arnavutluk’la imzalandı, dolayısıyla 100 yıldır diplomatik ilişkilerimizi sürdürüyoruz. Geçen yıl iki ülke 100’üncü yılını kutladı. çeşitli olaylarla diplomatik ilişkilerinin.”

Arnavutluk Yunus Emre Enstitüsü Koordinatörü Ömer Osman Demirbaş ise konuşmasında Enstitü olarak Türkiye ve Arnavutluk’tan medya mensuplarının ağırlandığı programa ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, programın ilişkileri güçlendireceğine inandığını ifade etti. iki ülke arasında.

Yunus Emre Enstitüsü Özel Sekreteri Dr. Melih Barut, sunumunda, Yunus Emre’nin evrensel kadim öğretilerini kendine motto edinen Enstitünün 2009 yılından bu yana dünyanın farklı coğrafyalarında geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiğine değindi.

Programın onur konuşmacısı BTK Bank Genel Müdürü Seyhan Pencaplıgil, iki ülke arasındaki ticari ilişkilere değindi. Punjablıgil, “İki ülke birçok açıdan birbirine benziyor. Uzun zamandır burada yaşıyorum ve kendimi burada hiç yabancı hissetmedim.”

Prof. Dr. Lindita.

Gazeteci Yavuz Donat ise konuşmasında, “Arnavutluk’a ilk gelişim. İki ülke arasında derin bir tarihi ve kültürel ilişki var. Yunus Emre Enstitüsünü tebrik ediyorum. Türklerin olduğu her yerde Enstitü’nün temsilciliği var. Bu bizi çok mutlu ediyor” dedi. gurur duymak.” .

Türkiye-Arnavutluk Medya Buluşmaları, iki ülkenin medya temsilcilerinin çektirdiği hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

habergevas.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu