Haber

Tatile Giden Gurbetçi Ailelere Şok: Evlerini Başkalarına Kiraladılar

Fransa’da yaşayan iki gurbetçi aile tatil için Antalya’da yan yana satın aldıkları dairelerine geldiklerinde hayatlarının şokunu yaşadılar. Apartmanların kapı göbeklerinin değiştirilerek kiraya verildiğini öğrenen aileler polise giderek şikayetçi oldu.

Fransa’da yaşayan ve akraba olan çiftler, yaz aylarını geçirmek için Antalya’nın Konyaaltı ilçesinde Çamlık Caddesi’ndeki bir apartman dairesinde yan yana daire satın alıp döşedi.

Ahmet Konuk, 21 Ocak Cumartesi günü Fransa’dan Antalya’ya gelerek akrabasının evinde kaldı. Misafir pazar sabahı valizini alıp evine gitti. Birinci kattaki konutuna giden Ahmet Konuk, anahtarıyla kapıyı açamadı. Yakınının getirdiği yedek anahtarla kapıyı açamayan Konuk, apartmandan çıkarak bir süre bekledi. Bu sırada bir çiftin binadan çıktıktan sonra geri döndüğünü gören misafir, binaya arkadan girdi. Çiftin anahtarla dairelerine girdiğini gören Ahmet Konuk, evin kendisine ait olduğunu söyleyerek içeriye nasıl girdiklerini sordu. Konuk daha sonra polisi arayarak şikayetçi oldu.

Ahmet Konuk, 2004 yılında yanlarına aldığı Fransa’daki akrabasının evinin değiştirilip kiraya verildiğini öğrenince Aslı-İzzet Ög çiftini arayarak durumu bildirdi.

Çift haberi alır almaz aynı gün uçakla Antalya’ya geldi. Ög çifti de karakola giderek şikayetçi oldu.

Konuğun evinde oturan HD, OVE’nin daireyi kendisine kiraladığını, şikayet üzerine polis merkezine götürüldüğünü söyledi. HD’nin evi 10 bin TL’ye kiraladığı ve sözleşme imzaladığı öğrenildi.

1974 yılından beri Fransa’da yaşadığını ve 2004 yılında akrabalarının yanında bir daire satın aldıklarını belirten Aslı Ög, şunları söyledi: “Burası bizim ülkemiz, burayı dairemiz olsun diye aldık. Yazın tatilimizi burada geçirirdik. Bizim gibi Fransa’da yaşayan komşu komşum tatil için evine gelip kapıyı açmak isteyince içeri giremedi. akrabasında bulunan anahtar. Yakını geldiğinde elindeki anahtarla kapı açılmadı ve içeri giremediler. Akrabalarımdan da anahtarı istediler, onu da denediler ama benim evimin kapısı da açılmadı. Evlerin kapı göbekleri değiştiği için giremediler.dedi.

Öğ, kapıdan kırılmadan sadece çekirdek değiştirilerek girildiğini söyledi. “Haberi alır almaz eşimle Antalya’ya geldim ama evime giremedim. Hemen polisi aradık ve çilingir çağırılarak kapı açıldı. Evimdeki eşyaları çaldım. Kaç gün kaldıklarını bilmiyorum ama burada yattılar. Evden aile fotoğraflarım vardı, onları göremedim. Ev eşyaları, terlikler, ayakkabılar vardı; onları da aldılar Şoktayım. Böyle bir olayla ilk kez karşılaşıyorum. şikayet ediyordumdedim.

İzzet Ög, olayın hem Fransa hem de Türkiye’de komşu olan akrabasının konuta gelmesiyle meydana geldiğini anlatarak, şunları kaydetti: “Hem komşum hem de akrabam olan Ahmet Konuk’un Fransa’dan buraya gelmesiyle durum ortaya çıktı. Bizi de aradılar ve hemen Antalya’ya geldik. Maddi kaybımız var, şoktayız. Burada kaldıkları için ilerliyoruz. Böyle bir şeyin olacağına inanmadık ama yaşadık.dedi.

“‘Ne yapıyorsun, kimsin? Burası benim evim’ dedim”

Ahmet Konuk, Fransa’da yaşadığını ve Antalya’da yazlığı olduğunu söyledi. “Anahtarla kapıyı açmaya çalıştım ama başaramadım. Göbek kısmına baktığımda göbeğin değiştiğini gördüm. Sonra binadan 2 kişinin çıktığını gördüm. Bu kişiler bir süre sonra geri geldiklerinde ben de onların ardından binaya girdim. Evimin kapısını anahtarla açtı ve içeri girdi. ‘Ne yapıyorsun, kimsin? ‘Burası benim evim’ dedim. Sonra o kişi bana ‘Sen Ahmet Misafir misin?’ diye sordu. Dedi ve şaşırdım. Hakkımdaki kişisel bilgilerimi söyledi. Sonra ‘Abi sana durumu anlatayım’ dedi. ‘Bana ne anlatacaksın’ dedim. ‘Burası benim evim’ dedim ve polisi aradım. Adı HD olan biri, evi evde oturanlara kiralamış. Polis ekipleri HD’yi arayarak sözünü tuttu.dedim.

2 gündür evinin temizlik işleriyle uğraştığını belirten Konuk, şunları söyledi: “Evi dağıttılar. Onu temizlemeye çalışıyoruz. Polise şikayette bulundum. Bakalım ne olacak? 2 gündür Antalya’dayım ve hala şoktayım. yemek bile yemedim Bu tür bir sorun nasıl oluyor? Evimde en az 10 bin euro zararım var. Konutta ne varsa kırdılar, kaybettiler. Sigorta şirketini de aradım, gelip tutanak tuttular.dedi.

alanya-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu