Ekonomi

Plains All American Pipeline hisseleri ilk çeyrek kazançları ve gelir artışıyla yükseldi

HOUSTON – Plains All American Pipeline, L.P. (NASDAQ: PAA) bugün 2024 yılının ilk çeyreğine ilişkin mali sonuçlarını açıkladı ve hisse başına kazanç (EPS) açısından analist beklentilerini aştı ancak gelir açısından yetersiz kaldı. PAA hisseleri piyasa öncesi işlemlerde %0,87 artış gösterdi.

Şirket, 0,39 $’lık analist tahmininden 0,02 $ daha yüksek olan 0,41 $’lık bir EPS yayınladı. Bununla birlikte, çeyrek geliri 12 milyar $ olarak raporlandı ve 13,11 milyar $’lık konsensüs tahminini kaçırdı.

İlk çeyrek sonuçları, geçen yılın aynı çeyreğindeki 344 milyon dolara kıyasla %3’lük bir artışla 354 milyon dolara ulaşan PAA’ya atfedilebilir düzeltilmiş net gelir açısından sağlam bir performans gösterdi. Buna ek olarak, şirket 718 milyon $’lık PAA’ya atfedilebilir Düzeltilmiş FAVÖK sağlayarak 2,625 – 2,725 milyar $’lık tüm yıl hedefini tutturmak için istikrarlı bir seyir izledi. Gelir eksikliğine rağmen, şirketin Düzeltilmiş Serbest Nakit Akışı 262 milyon dolar ile güçlü bir seyir izledi.

Plains All American Pipeline’ın Ham Petrol Segmenti Düzeltilmiş FAVÖK’ü, esas olarak boru hatlarındaki yüksek tarife hacimleri, tarife eskalasyonları ve satın almalardan gelen katkılar nedeniyle 2023’ün aynı dönemine kıyasla %7 arttı. Bununla birlikte, NGL Segmenti Düzeltilmiş FAVÖK’ü, temel olarak düşük gerçekleşen fraktür farkları nedeniyle aynı dönemde %17 azalmıştır.

Plains Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Willie Chiang sonuçlarla ilgili olarak şunları söyledi: “Yılın tamamını kapsayan planımızı gerçekleştirme yolunda ilerlediğimiz bu yıl sağlam bir başlangıç yaptık ve Rockies ve Mid-Con’daki ayak izimizi geliştiren tamamlayıcı işlemlerle birleşme ve satın alma stratejimiz başarılı olmaya devam ediyor.” Chiang ayrıca şirketin Permian uzun mesafeli portföyünün süresini uzatmadaki başarısının altını çizdi ve bunun uzun mesafeli varlıkların görünümü konusunda daha fazla netlik sağladığını belirtti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Şirket ayrıca, Şubat ayında ödenen ve %19’luk bir artışı temsil eden yıllık ortak dağıtımın birim başına 0,20 $ artarak 1,27 $’a yükseldiğini duyurdu.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu