Ekonomi

Kriz, kripto cüzdanını artırıyor

Buna göre 1 Bitcoin tutan cüzdan sayısı 1 milyona yükseldi. Piyasadaki düşüşe rağmen mevcut durum uzun vadede Cryptocurrency’e olan inanç olarak yorumlanıyor. Kripto para departmanının analizlerini yayınlayan Glassnode’un verilerine göre kripto cüzdanlar, Şubat 2022’den bu yana yüzde 20 arttı. Bitcoin zayıflamasına rağmen 2022 Şubat ayının başından itibaren listeye yaklaşık 190 bin adresin eklendiği kaydedildi. Mayıs 2023’e kadar.

Cüzdan sayısının kripto para borsası FTX’in Kasım ayına ve Terra’nın Mayıs ayına denk geldiği döneme denk gelmesi dikkat çekti. Bu dönemde Bitcoin’deki düşüşün yatırımcılar için bir fırsat olarak algılanabileceği ve bu nedenle cüzdan sayısının artmış olabileceği kaydediliyor. Bitcoin, geçtiğimiz yıl 32 bin dolar ile en yüksek seviyeye ulaşırken; yıl içinde 15 bin dolar seviyesine geriledi.

“GÜCÜNÜ KANITLADI”

Bitcoin ile ilgili bir diğer gelişme de Tether’den geldi. Dolara sabitlenmiş en büyük stablecoin olarak bilinen Tether, geçtiğimiz günlerde rezervlerini güçlendirmek için Bitcoin satın alacağını duyurmuştu. Her ay net kârının yüzde 15’ini Bitcoin alımına ayıracağını açıklayan sabitcoinin mevcut durumu incelendiğinde bu oranın 222 milyon dolara tekabül ettiği belirtiliyor. Tether CTO’su Paolo Ardoino yaptığı açıklamada, Bitcoin’in gücünü kanıtladığını ve kripto para birimine yatırım yapma kararının mevcut potansiyeli tarafından desteklendiğini söyledi.

‘Kumar’ Düzenlemesi’

Kripto para biriminin gündemindeki en değerli konulardan biri de regülasyon tartışmaları. Son dönemde artan Avrupa merkezli tartışmalara İngiltere de eklendi. İngiltere’deki politikacılar kripto para bölümünü ‘kumar’ olarak düzenlemek isterken, geçtiğimiz yıl kripto cephesinden gelen çöküş haberlerinin incelemeleri artırdığına dikkat çekiliyor. Piyasadaki dalgalanma ve yüksek oranlarda oluşabilecek kayıplar nedeniyle risklerin arttığına işaret edilirken; Asılsız bir kripto para piyasası, bir finansal hizmetten çok kumar gibidir. Kısa bir süre önce İsviçre’de bir kripto girişimi satın alan kripto para birimi Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse da CNBC’ye verdiği bir röportajda ABD’deki düzenleyici firmaların baskısı artarsa ​​rotalarını Avrupa’ya çevirebileceklerini söyledi.

Önümüzdeki Balina Hesapları

BITINFOCHARTS’a göre, 1’den az Bitcoin tutan yaklaşık 46,5 milyon adrese dağıtılan 36,4 milyar dolar değerinde Bitcoin var. Bu oran, toplam Bitcoin arzının yüzde 7’sine tekabül ediyor. Bitcoin arzının kalan yüzde 93’ü, her biri en az 1 tam Bitcoin tutan bir milyon adreste tutuluyor. Bu oranın karşılığı ise 482 milyar dolarlık maliyetle 18 milyon Bitcoin olarak açıklandı. Kısacası, Bitcoin arzı büyük ölçüde kripto varlıkları tutan ‘balina hesaplarında’ tutuluyor.

CÜZDAN NEDİR?

Bitcoin veya diğer kripto para birimlerini depolamak için kullanılan dijital cüzdanlar, yazılım veya donanım olarak tanımlanır. Bir yazılım cüzdanı, masaüstü veya taşınabilir cihazlarda çalışan bir uygulama olarak kullanılabilirken; Donanım cüzdanları ise özel anahtarları güvenli bir şekilde saklamak için tasarlanmış fiziksel cihazlar olarak bilinir. Bitcoin cüzdanları, kullanıcılara kendi Bitcoin varlıklarını kontrol etme ve tutma olanağı sunar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu