Haber

Mısır kıyılarında köpekbalığı saldırısına uğrayan Rus öldü

Mısır’ın Hurgada kentindeki Dream Beach’te tatil yapan 23 yaşındaki Vladimir Popov adlı Rus genç, köpekbalığının saldırısına uğradı. Halk plajında ​​denize giren turist, kıyıdan uzak bir noktada uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Akından kurtulmaya çalışan Rus mağdur, çevredekilerden yardım için feryat etti ancak kimsenin gence yardım etmediği görüldü.

Saldırıdan kısa bir süre sonra olay yerine gelen bir dalgıç, insanların yardıma koştuğunu, ancak yakınlardaki bir otelden cankurtaran tarafından alarm verildiğinde kendisine zamanında ulaşamadıklarını söyledi.

“Baba” diye bağırdı

Videoda genç adamın çaresiz kaldığı görülüyor” baba baba‘ diye bağırıyor gibi görünüyor.

KÖPEKBALIĞI YAKALANDI

Saldırının ardından güvenlik güçleri köpekbalığını yakalarken, Popov’un cansız bedeni sudan çıkarıldı. Saldırı anı kıyıdakiler tarafından anbean kaydedildi.

RUSYA DANIŞMANLIĞI SALDIRIYI DOĞRULADI

Hurgada’daki Rusya Konsolosluğundan yapılan açıklamada, ” Hurgada’daki Rus vatandaşlarının dikkatine. 8 Haziran’da Hurghada’da (Dream Beach) bir Rus köpekbalığı saldırısında öldü. Hurgada’daki Rus konsolosluğu, Rus vatandaşının ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.Rus turistlerden denize girerken dikkatli olmaları istendi.

SORUŞTURMA BAŞLADI

Saldırının gerçekleştiği plaj güvenlik nedeniyle kapatılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mısır Çevre Bakanlığı, Facebook’ta yaptığı açıklamada, bir sahile giden kişinin ölümünden bir kaplan köpekbalığının sorumlu olduğunu, kurbanın ayrıntılarını vermediğini söyledi.

Bir grup bakanlık ve diğer yetkililerin köpekbalığını yakalamayı başardığı belirtilirken, yerel makamların saldırı alanına yakın birçok plajda yüzme, şnorkelli yüzme ve diğer su sporları faaliyetlerini yasakladı.

MISIR’DA YAŞIYOR

Rusya’nın TASS haber ajansı, öldürülen Vladimir Popov’un 1999 doğumlu, Mısır’da yaşadığı ve turist olmadığını bildirdi.

Konsolosluk, resmi Telegram mesajlaşma uygulamasından yaptığı açıklamada, Rus turistleri sudayken dikkatli olmaya ve yerel makamların koyduğu yüzme yasaklarına harfiyen uymaya çağırdı.

EN TEHLİKELİ TÜRLER

Kaplan köpek balığı,Kızıldeniz’de bulunan 44 köpekbalığı türünün en tehlikelisi olarak gösteriliyor.

bahceajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu