Haber

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı ziyaret etti: Akşener formülü bulundu

ANKARA – DÜZGÜN Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altı Masa’dan ayrılmasıyla başlayan kriz çözüldü. CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti liderlerinin toplantısına dakikalar kala İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş GÜZEL, Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. Saat 14.00’te yapılması gereken 5’li masa toplantısı da bu toplantının sonucunun beklenmesi için 15.00’e ertelendi. İki belediye başkanının ziyaretiyle Akşener’i yeniden masaya oturtmanın formülü belli oldu.

İMAMOĞLU: DUYGULARIMIZI AKTARDIK

İmamoğlu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilgisi dahilinde bu ziyareti yapıyoruz. Ülkemizin depremle birlikte zor günlerinde ve Türkiye için Altı Masa stratejisinin önemli olduğunun bilincindeyiz. milletimizin ve ülkemizin geleceği. Bunun için buradayız. Duygularımızı paylaştık.”

SLOW: MASA BAŞINDA NELER OLDUĞUNU İZLEME FIRSATIMIZ YOK

Yavaş dedi ki:

“Biz Millet İttifakı’nın belediye başkanlarıyız. Masada olup biteni seyretme imkanımız yok. Önümüzde seçim var, milletimiz ayrılığa tahammül edemez. Deprem felaketinin yaraları saracak şekilde halkımızın arzusudur. Biz de görev aldık, başkana ilettik. Değerlendirecekler.”

KÜRŞAD GÜÇLÜ DETAYLARI AÇIKLADI

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Güçlü ziyaretin ardından şunları söyledi:

“13.Cumhurbaşkanı’nı belirleme süreci, 2 Mart’ta yapılan toplantının ardından Genel Liderimiz daha önce mutabık kaldığımız uzlaşma, istişare ve halkın tercihi ilke çerçevesinde bir müzakere süreci yürüttü ve bu nokta gündeme geldi. ulaşıldı

Milletimizin sesi ve millet iradesi olmanın sorumluluğunu en başından beri duyan ve bu sorumluluk bilinciyle hareket eden Sayın Genel Başkanımız, milletimizin sesi doğrultusunda; milletimizi heyecanlandıracağını düşündüğümüz kapsayıcı, kapsayıcı, milletimizi yeniden bu heyecana sevk edecek yeni bir teklif ve millet ittifakına arzını oluşturmuştur.

Millet İttifakı iş birliği ile başarıya imza atan büyükşehir belediye başkanlarımız başkanımızı ziyaret ettiler. Ziyaretlerinde iki belediye başkanımıza seçilecek 13’üncü cumhurbaşkanının yetkili ve genel başkan yardımcıları olması yönündeki önerilerini iletti. Genel liderimiz önümüzdeki birkaç dakika içinde bu önerileri Sayın Kılıçdaroğlu’na iletecek. Katılımını dört gözle bekliyor ve umuyoruz.”

TATLIOĞLU: AKŞENER KILIÇDAROĞLU’NUN YANITINI BEKLİYOR

İYİ Parti Grup Başkanı İsmail Tatlıoğlu’nun verdiği bilgiye göre Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını açıklamasını, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu’nun da Başkan Yardımcılığı olarak kabinede yer almasını önerdi. Akşener’in yeniden masaya oturmak için Kılıçdaroğlu’ndan yanıt beklediği belirtildi.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU SAADET PARTİSİNDE

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı toplantısının yapılacağı Saadet Partisi’ne geldi.

AKŞENER’İN ORTASINDA BELEDİYE BAŞKANLARIYLA TOPLANTI YAPILAMAZ

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile görüşen İmamoğlu ve Yavaş’ın daha önce Akşener ile görüşmesi gündeme gelmişti. Konuyla ilgili CHP’den yapılan açıklamada, “Sayın Genel Başkanımız, adı geçen iki Büyükşehir Belediye Başkanı Meral Akşener Hanım’ın ÂLÂ Parti Genel Merkezi dışında ziyaret edilmesi talebine olumlu yaklaştı. Sayın Genel Başkanımızın daha önce de ifade ettiği gibi Halil İbrahim sofrasının küçülmesini değil büyümesini diliyor. Bu görüşmede iki Büyükşehir Belediye Başkanımız ‘iradeleri Cumhurbaşkanımıza bağlı ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu aday görmek istiyorlar’ diyecekler ve ittifakın devamını talep edecekler. Sorunun Türkiye olduğu ve Genel Liderimizin herkesin oyunu kazanarak her rengi temsil edecek bir aday olacağı herkes tarafından bilinmektedir. YETERLİ Parti Sözcüsü Kürşad Güçlü ise böyle bir görüşme talebinin olmadığını söyledi. (DUVAR)

akorenhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu