Teknoloji

Dünyanın Satıştaki En Pahalı Oyunu: Gizli ve Bilinmeyen

Son dönemde ülkemizde artan oyun fiyatlarından şikayetçiyken Steam’de sadece Türkiye’yi değil tüm dünyayı şoke eden bir oyun ortaya çıktı. “ Gizli ve Bilinmeyen”adlı oyun Türkiye’de 17 bin TL ; yurt dışında ise 2 bin dolardansatışa sunuldu.

Üstelik oyun fiyatıyla gelen beklentileri asla karşılamıyor. Umduğumuz gibi oyun dünyasında yeni bir çağ başlatan grafikler veya oynanış mekanikleri yok. Peki, bu oyunu özel ve bu kadar yüksek fiyatlı yapan nedir? şey aslında geliştiricinin görüşüne göreyalanlar:

Fiyat, geliştiricinin anlattığı hikaye için ödediği tutarı temsil eder:

TheGamer’a konuşan ‘ThePro’ isimli geliştirici, oyunun neden böyle bir fiyata sahip olduğunu açıkladı:

“Fiyat etiketinin nedeni, kendi hayatımı birkaç sente satmak istememem. Benim için hikaye saf bir ‘oyun’dan daha fazlası.”

Peki bu oyunun konusu nedir?

Gizli ve Bilinmeyen aslında geliştiricinin bir otobiyografisidir. Ancak oyun tam olarak bir otobiyografi değil. Geliştirici hem kendi geçmişini hem de felsefi niyetlerini görselleştirir. sizin yönettiğiniz bir hikaye ileaktarma denir.

Tabii bu deneyin ne kadar başarılı olduğu tartışılabilir çünkü oyunda rastgele özel bir sanat tasarımı bulunmuyor. şeffaf metinler ve 3B işlenmiş ortamlargösteriyor.

Oyun bittiğinde iade edilebilir:

Aslında Gizli ve Bilinmeyen dikkat çekmek istemek Üretim olarak tasarlanmıştır. Çünkü oyunun muhtemelen hiçbirimizin ödemek istemeyeceği bir bedeli var ama bu bedel aslında kısmen bir illüzyon.

Oyunun hikayesi 2 saati geçmiyor. İşte 17 bin TL veren oyuncular, oyunu bitirdikten sonra oyunu koşulsuz iade et Parasını geri alabileceği anlamına gelir. Geliştirici aslında cazip bir fiyat belirlerken, “Kimseyi maddi sıkıntıya sokmak istemiyorum.” diyor.

Küçük bir not: Oyun, oyundan anlayan bilgisayar korsanları tarafından çoktan kırıldı. Yani oyunu Steam’den satın almadan crackli halde oynayabilirsiniz. Elbette korsan oyun oynamanın risklerinin sorumluluğunu almalısınız.

Gizli ve Bilinmeyen sistem gereksinimleri

  • İŞLETİM SİSTEMİ:Windows 7 ve üstü
  • İşlemci:1.8 GHz
  • VERİ DEPOSU:2 GB
  • Ekran kartı:İşlemcinin dahili ekran kartı yeterlidir.
  • Depolamak:505MB

cemisgezekhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu