Haber

BMW Türkiye, Yeni BMW i5’i Contemporary İstanbul’da Sanatseverlerle Buluşturacak

BMW Türkiye26 Eylül – 1 Ekim 2023 tarihleri ​​arasında 18’incisi Tersane İstanbul’da düzenlenecek Contemporary İstanbul’da tamamen elektrikli Yeni BMW i5 modelini ilk kez sanatseverlerle buluşturmaya hazırlanıyor.

BMW i5, sanat ve teknolojiyi bir araya getiren ve izleyiciyi içine çeken The Electric AI Canvas enstalasyonuyla fuarda yer alacak. BMW Türkiye, fuar boyunca VIP ve özel müşteriler için oluşturduğu üst segment lansman modellerinden birini de BMW Lounge’da sergileyecek. BMW bir kez daha fuarda VIP müşterilere özel bir VIP Shuttle alanı oluşturacak.

Art Basel 2023’te sergilenen ve i5’ten ilham alan Electric AI Canvas, Goodby, Silverstein & Partners’ın yaratıcı teknoloji uzmanı ve Yapay Zeka Direktörü Nathan Shipley ve çağdaş sanat medya platformu ArtDrunk’un kurucusu Gary Yeh’in işbirliğiyle oluşturuldu. Oluşturduğu özgün animasyonlar, ünlü çağdaş sanatçıların eserlerinden oluşan bir veri seti üzerinde eğitilmiş yapay zeka modelleri kullanılarak oluşturuldu. 900 yıllık sanat tarihi ve 50 bin görsel kullanılarak yapay zeka tarafından üretilen soyut animasyonlar i5 modeline yansıtılarak izleyiciyi içine alan bir deneyime dönüştürüldü.

Tamamen elektrikli i5’i dinamik bir tuvale dönüştüren çağdaş sanatçılar Esther Mahlangu, Kohei Nawa, Eric N. Mack, Koo Jiyoon ve Bin Woo Hyuk’un eserlerini bir araya getiren Electric AI Canvas, hayranlık uyandıran bir fiziksel sanat deneyimi yaratıyor. Yeni BMW i5’te kullanılan yansıma haritalama teknolojisi ile her sanatçının kendine özgü stilleri arasında geçiş yaparak katılımcılara benzersiz bir sanatsal deneyim sunuyor. Animasyonlar aynalar tarafından büyütülüp yansıtılarak izleyiciyi içine çeken bir deneyim yaratılıyor. Elektrikli Yapay Zeka Kanvası, görsel sanatın ötesinde, yapay zekanın yaratıcı potansiyelini keşfetmenin yanı sıra BMW’nin insan merkezli teknolojiye ve sürdürülebilirliğe olan bağlılığını da ortaya koyuyor.

Jeff Koons geçen yılın konuğu Dream Car’laydı

Uzun yıllardan beri ülkenin en önemli çağdaş sanat etkinliklerinden biri olan Contemporary İstanbul’da dünyaca ünlü sanatçıları ve özgün sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturan BMW Türkiye, dünyaca ünlü Amerikalı heykeltıraş ve ressam Jeff Koons’u 2017’de ağırladı. geçen yıl fuar. Jeff Koons’un Rüya Araba olarak tanımladığı ve dünyada sadece 99 adet bulunan BMW M850i ​​xDrive Gran Coupé tasarımı, çağdaş sanat meraklılarının yanı sıra otomobil tutkunlarından da büyük ilgi gördü.

BMW i5 eDrive40

BMW 5 Serisinin tamamen elektrikli versiyonu olan BMW i5 eDrive40, Super Boost veya Launch Control kullanıldığında 340 beygir güç ve 430 Nm tork üretiyor. Bu model 0’dan 100 km/saat hıza yalnızca 6 saniyede ulaşıyor. Yeni BMW i5 eDrive40, 582 km’ye kadar menzile sahip ve 205 kW DC Şarj teknolojisiyle 30 dakikada yüzde 80 pil şarjına ulaşıyor.

Kaynak: Carmedya.com / Teknoloji

kepsutajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu