Haber

Devlet Bahçeli’den Anayasa Mahkemesi’ne sert tepki! Ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı

Milliyetçi Hareket Partisi 55 yaşında…

Kuruluşunun 55. yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Devlet Bahçeli’nin hedefi Cumhurbaşkanı Zühtü Arslan’dı.

“Ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı”

Devlet Bahçeli, “AYM ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalı”dedi.

“AYM artık milli güvenlik sorunudur”

Devlet Bahçeli, Anayasa Mahkemesi’ne verdiği tepkilerde şu ifadeleri kullandı:

CHP’den çıkış olmayacağı anlaşıldı. Günümüzün CHP’si sadece durgunlaşmamış, aynı zamanda krize ve çalkantıya da sürüklenmiştir. Mektubunu mecliste okuyan CHP’li milletvekilinin, Çağlayan’a saldırıp merhumunu yakalayan DHKPC’li teröristi kimin savunduğu ortaya çıktı. Daha da kötüsü, Anayasa Mahkemesi’nin öldürülen terörist lehine açıkladığı hak ihlali kararıdır. Anayasa Mahkemesi adalet ilkelerine savaş ilan etti. Anayasa Mahkemesi haini haklı buldu, Türk polisi de hak öyle değil böyledir mesajıyla gereğini yaptı. Mahkeme başkanı hâlâ utanmadan Anayasa Mahkemesi kararlarının kesin ve bağlayıcı olduğunu iddia ediyordu. Anayasa Mahkemesi’nin teröristlere verdiği destek bir dış operasyondur. Sayın Zühtü Bey, tespit ettiğiniz katil polislerimizi yaraladı, bir vatandaşımızı şehit etti; Haberin var mıydı? Vicdansızların terörist olma hakkı var mı? Terör meşru mudur? Ne empoze ediyorsunuz, kime mesaj vermeye çalışıyorsunuz? Anayasa Mahkemesi artık bir milli güvenlik sorunudur. Bu böyle gidemez. Türkiye’deki yüksek yargı organları arasında bu tür bir mahkeme yapısının olmaması gerekir. Kaos üretiminin merkezi olduğunu doğrulayabilirim. Anayasa Mahkemesi ya kapatılmalı ya da sıfırdan yapılmalı.

“55 Yıldır Vatan ve Millet Sevgimizden Asla Taviz Vermedik”

Bahçeli, “Türk olmanın gururu, İslam erdemiyle 55 yıldır ilkelerimizden, vatan ve millet sevgimizden asla taviz vermedik. Dönem artık Türk dönemidir. Güçlü MHP, güçlü Türkiye demektir.”söz konusu.

“55 yıllık tecrübeyle siyasi olgunluğa ulaştık”

Başkan, açıklamalarında şu ifadelere yer verdi:

Bugün heyecanımıza ortak olan vatandaşlarımızı ve sadece kulağını değil gönlünü de bize çeviren tüm kardeşlerimizi selamlıyorum. Gazze ve Gazne’ye, Bakü’den Bişkek’e, Kerkük’ten Kırım’a, Kıbrıs’tan Kudüs’e, Türk ve İslam değerlerinin yaşatıldığı her yere selamlarımı gönderiyorum. Bugün MHP’nin 55. kuruluş yılı. Umarım iyi şanslar vardır. Umarım nice başarılara ve yüzyıllara vesile olur. Şanslıyız, 55 yıllık tecrübeyle siyasi olgunluğa ulaştık. Daima ölümsüz mirasımıza bağlı kaldık. 55 yıllık tarihi ilk günkü kararlılıkla kucaklıyor ve ezelden beri akan nehirler gibi akıyoruz.

“İdealimiz uğruna kan bağışladık, milletimize can verdik”

Sabrettik, sebat ettik; Seferimizde milletimizden ve takviye kuvvetlerden Allah’tan zafer istedik. Her yılı bir asır değerinde olan 55 yıldır ilkelerimizden ve vatan sevgimizden taviz vermedik. Bazen karanlık köşelere pusu kurdular, bazen fitneler saçtılar; Tuzak kurdular ama çok şükür geri dönmedik. Bir daha çizgimizden sapmadık. İdealimiz uğruna kan bağışladık, milletimize can verdik.

“Her biriniz onur verdiniz”

Değerli meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Atatürk’ten Fevzi Çakmak’a, Kurucu Genel Başkanımız Alparslan Türkeş’e kadar aziz atalarımıza Allah’tan rahmet diliyor, anıları önünde eğiliyorum. Hilal uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Taş Medrese gazilerimize sağlıklı ömürler diliyorum. 55. yıl dönümümüzün bugünkü anma ve kutlama törenine herkesi hoş geldiniz. Her biriniz onur verdiniz.

“Türkiye’nin tarih sahnesinde yerini alması için elimizden geleni yapacağız.”

MHP, 55 yıldır milli ve manevi değerlere dayalı siyasi ve toplumsal hayatın temsilcisidir. Yaşa ve yaşat anlayışı milliyetçiliğimizin manevi temelidir. Tam bağımsız ve öncü bir ülke olan Türkiye’nin tarih sahnesinde yerini alması için elimizden geleni yapacağız. Süper güç Türkiye’nin inşasını uzun vadeli stratejik bir hedef olarak görüyoruz. Cumhuriyetin yeni yüzyılında tüm inancımızla çalışıyoruz. Başkanlık sistemiyle Türkiye hızla küresel güç seviyesine yükselecektir. Yeni hükümet sistemiyle Türkiye lider ülke olacak.

“Dönem artık Türk dönemidir”

Gazze’de katledilen insanlar dünya toplumunun çaresizliğini ortaya çıkardı. Hazırladığımız İnsanlığın Barışı projesiyle barışın da özgürlükler gibi bir insan hakkı olduğu belgelendi. Türk dünyası ekseninde yeşeren umutların her alana yayılacağını ve Türk birliğinin bu yüzyılda gerçekleşeceğini, tıpkı kutlu dilek gibi öngörüyoruz; Çağ artık Türk çağıdır. Türk dönemi adaletin, barışın, huzurun ve istikrarın cazibe merkezidir.

“Geleceğin gücü Türkiye”

“55 yıldır konuşuyoruz, diliyoruz, dua ediyoruz, biz bir şehitlik anıtıyız”

MHP köklü yapısıyla milli gönüllerde yer edinmiştir. Değişime uğramadan direndik. Değişimi inkar etmedik ama kontrolsüz değişim rüzgârına karşı önlem aldık. Hain çevrelerin uykusunu bozduk. Bin yıllık kardeşliğimizi zayıflatmak için oyunlar oynayanlara tahammülümüz kalmadı. Milletimiz ne dediyse onu söyledik. Gerçeğin vaat ettiğine razı olduk. Biz, insanlığın yanında yerimizi seçtik. Konuşuyoruz, diliyoruz, dua ediyoruz, 55 yıldır şehitlik abidesiyiz. Türk milletinin yüzyıla damgasını vurması için çabalıyoruz.

“Partimiz 55 yaşında olmasına rağmen davamızın yaşı Türklüğün yaşıdır.”

Yumuşak kalplilerin zor yolları aşamayacağını biliyoruz. 55 yılda Türk milliyetçiliğini taçlandırdık. Menfaat peşinde koşanlar, tarlalarında sırt üstü dolaşanlar, fitne çıkaranlar, kurtların ilinde çakal besleyenler dava adamı kılığında oturamazlar. İdealist olmak için cesur bir kalbe ihtiyacınız var. İdealist kalabilmek için uyanık bir bilince ihtiyacınız var. 55 yılda öyle zamanlar oldu ki bizim parçamız kırıldı, çöktük sandılar; Çok şükür köklerimiz ve parçalarımız sağlamdı. Partimiz 55 yaşında olmasına rağmen davamızın yaşı Türklük yaşıdır.

“Güçlendirilmiş kadromuzla mücadelemizi hızlandıracağız”

Bir derviş sabrıyla, bir kâşif heyecanıyla, bir seyyah coşkusuyla 55 yıldır siyasi çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gökyüzünde uçan karganın gündemi başka, kartalın gündemi başka. Dünyamızın temel taşı elbette Türkiye’dir. Millet bizim, Türkiye hepimizin. Açık sözlü tavrıyla köklerine yabancılaşanların alayını bir anda silkeleyen kale, dün üç hilaldi, bugün de üç hilaldi. Huzurlu bir liman arayanlar için tek çözüm deniz feneri gibi MHP ve Cumhur İttifakıdır. Büyük kongremiz aynı zamanda Türk asrının ve Türk döneminin yol haritasını da çizecektir. Güçlenen ekiplerimizle çalışmalarımızı hızlandıracağız.

“FETÖ benzeri yapılarla mücadele edilmeli”

1 Nisan’da adil değil, dev olmuş bir Türkiye’ye uyanacağız. Ayrılık, ayrılık olmadan, Türkiye için gönülden çalışacağız. Önümüzdeki dönemde gündeme gelmesini beklediğimiz 9 konu var, bunlardan ilki yeni anayasanın yazımı. MHP hazırlıklarını tamamladı. Kirli senaryolara karşı önlem alınmalı. FETÖ gibi yapılarla mücadele edilmeli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu