Haber

Depremzede kadınlar diğer depremzedeler için ekmek pişiriyor

Depremzede kadınlar diğer depremzedeler için ekmek pişiriyor

HATAY – Hatay’ın Samandağ ilçesinde depremzedeler kendi yüklerini bir kenara bırakıp diğer depremzedelere ekmek yapıyor.

Uzunbağ Mahallesi’nde kadınlar depremzedeler için tandırlarda pişirilen ekmekleri hayırseverlerin katkılarıyla un katkılı olarak ücretsiz dağıtıyor. 55 gün boyunca kadınlar günün ilk ışıklarıyla birlikte tandıra çıkarlar.

ekmek pişiriyor. Ekmekçi İpek Çiçek, “Deprem mağdurları için hep birlikte ekmek yapıp dağıtıyoruz. Biz de depremzedeyiz ama dost ve hayırseverlerden un, ihtiyaç sahiplerine ekmek yapıyoruz. Deprem günü korkunç şeyler yaşadık. Ama bize un ulaştırıldığı sürece ihtiyaç sahiplerinin depremzedelere ekmeği var, biz de bunu yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Samet Uslu ise, “Arama ve kurutma çalışmaları bittikten sonra arkadaşlarımızla birlikte böyle bir karar aldık. Maddi durumu kötü olanların ekmeğe ulaşması çok zor, biz de ekmeği alıyoruz.” Kısmen büyüyebileceğimiz yere yapıyoruz. Alınan desteklerle burada ekmeği kadınlar yapıyor, biz de ekmeği dağıtıyoruz.” konuştu.

Filiz Genç ise, “Burada ekmeği yapıyoruz, poşetliyoruz, dağıtıyoruz. Odunu kendi imkanlarımızla toplayıp tandırda kullanıyoruz. Un gelinceye kadar buna devam edeceğiz.”

bunyanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu