Haber

İsrail, Filistin kökenli ABD vatandaşlarına seyahat kolaylığı sağlayacak uygulamayı başlattı.

İsrail’de Filistin asıllı ABD vatandaşlarının ülkeye ve işgal altındaki Filistin topraklarına daha rahat seyahat etmesini sağlayacak uygulama devreye girdi.

İsrail Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in ABD ile Vize Muafiyet Programı kapsamında yer almak için değerli bir adım attığını söyledi.

ABD’nin İsrail Büyükelçisi Thomas Nides ile İsrail’in Washington Büyükelçisi Mike Herzog’un dün İsrail’in ABD Vize Muafiyet Programı’na kabul edilmesini sağlayacak “eşit muamele” anlaşmasına imza attıklarını hatırlatan Hanegbi, şunları kaydetti:

“Bugün yürürlüğe giren uygulama, tüm ABD vatandaşlarının İsrail’e girişine izin verileceğini ve İsrail vatandaşlarının İsrail Vize Muafiyet Programına kabul edildiğinde Amerika Birleşik Devletleri’ne vizesiz giriş hakkı kazanacağını öngörüyor.”

Hanegbi, uygulamanın Gazze ve Batı Şeria’da ikamet edenler de dahil olmak üzere çifte vatandaşlığa sahip tüm ABD vatandaşlarını kapsadığını kaydetti.

Hanegbi, başvurunun önemine ilişkin olarak, “Bu, bizi ABD hükümetinin Vize Muafiyet Programı adaylığının gereksinimlerine tam olarak uymaya yaklaştıran değerli bir kilometre taşıdır” dedi. dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in ABD vatandaşları için kısa süreli ziyaretler ve transit amaçlı seyahatler de dahil olmak üzere seyahat prosedürlerini değiştirmesi de memnuniyetle karşılandı.

İsrail’in uyguladığı seyahat politikalarının ABD vatandaşlarının İsrail’e seyahat etmesine olanak sağladığı vurgulanan açıklamada, “Bu değişikliklerin din ve etnik kökenleri ne olursa olsun tüm ABD vatandaşlarına eşit muamele sağlamayı amaçladığının bilincindeyiz.” terimler kullanıldı.

ABD Vize Muafiyet Programı’ndan yararlanabilmek için tüm ihtiyaçların karşılanması gerektiğinin belirtildiği açıklamada, uygulamanın Filistin nüfusuna kayıtlı ABD vatandaşlarını kapsadığına dikkat çekildi.

Açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın İsrail’in Vize Muafiyet Programı’na katılımı için tüm gereklilikleri yerine getirmek üzere İsrail hükümeti ile iş birliği içinde çalıştığı belirtildi.

Açıklamada, ABD’nin İsrail’in uygulamaya koyduğu uygulamaya uyacağı da kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu