Haber

Cumhuriyetin 100. Yılı Beşiktaş’ta Coşkuyla Kutlandı

Beşiktaş’ta Cumhuriyetin 100’üncü yılı binlerce kişinin katıldığı meşale alayı ve ardından Edip Akbayram konseriyle coşkuyla kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve yoldaşlarının Kurtuluş Savaşı’na ilk adımı atarak Milli Mücadele’nin fitilini ateşlemek üzere yola çıktığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 100’üncü yılı Beşiktaş’ta çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kutlamalar kapsamında Beşiktaş Belediyesi’nin ses araçları gün boyu tüm ilçeyi gezdi. Beşiktaş’ta gündüz saatlerinden itibaren Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yansıtan marşlar ilçenin cadde ve sokaklarında yankılandı. Bayrama özel bandolar da ilçede gösteriler yaptı.

MESAFELER VE BAYRAKLARLA ORTAKÖY’E YÜRÜDÜLER

Saatler 19.00’ı gösterdiğinde Dolmabahçe Sarayı önünde Beşiktaş Belediye Başkanı İstek Akpolat’ın da katılımıyla fener alayı başladı. Yaşları 7’den 70’e binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayrakları, Atatürk posterleri, meşaleler ve kendi dillerinde marşlarla Ortaköy Meydanı’na yürüdü. Etkinliğin son durağı Ortaköy Meydanı oldu. Usta sanatçı Edip Akbayram saat 21.00’de sahneye çıktı. Konserde vatandaşlara unutulmaz anlar yaşattı.

‘CUMHURİYETİMİZİ KORUYACAĞIZ’

Konser alanında konuşan Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, ‘Cumhuriyet toplumun her kesiminin koruması gereken bir değerdir. Cumhuriyet, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk demektir. Cumhuriyet Uğur Murcu demektir. Cumhuriyet herkesin coşkuyla kutlaması gereken bir değerdir. Ama en önemlisi, umudunu tarlasındaki buğday tohumlarına ve baharda yağan bir damla yağmura bağlayan çiftçilerimizindir. Kömür parasına bulanıp cehennem gibi çalışan madenci kardeşlerimizin, iş makinelerinin ortasında ezilen, emeği hiçe sayılan, her gün cinayet haberleriyle uyandığımız kadınlarımızındır. Cumhuriyet bir kuruş maaşla geçinmeye çalışan emeklilerimizindir. Cumhuriyet çoğunlukla ezilenlerin ve işçilerindir. Onun için Cumhuriyetimizi sonuna kadar koruyacağız” dedi.

Yürüyüşe katılan Sibel Onbaşıoğlu, şunları söyledi: ‘Öncelikle kalabalığı görmek beni çok mutlu etti. Gençlerin ve kadınların çok olması çok anlamlıydı. Bugün buradaki nüfusun yüzde 90’ı kadındı. Buraya katılanların Cumhuriyet’e destek vermesi harikaydı. Umutlarımız yeniden arttı. Biz ikinci yüzyılı göremesek bile torunlarımız görecek” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu