Haber

YÖK Kanunu kabul edildi

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Yükseköğretim Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.

Kabul edilen hususlara göre tıp, diş hekimliği, eczacılık ve veterinerlik alanlarında uzmanlık eğitimi yapanlar ile bu eğitimi tamamlayanlar hariç; Tezli yüksek lisans veya doktora, sanatta yeterlik eğitimine devam eden veya bu eğitimi tamamlayan araştırma görevlileri, 6 ay içinde talep etmeleri halinde bulundukları üniversite tarafından araştırma görevlisi kadrosuna atanırlar. Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren.

Vakıf yükseköğretim kurumları, öğrenci gelirlerinin yüzde ikisini her yıl kendi adlarına açılan hesaba yatırma yükümlülüğünü banka teminat mektubu ile yerine getirebilecek.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) bünyesinde bazı üniversitelerin isimlerinin değiştirilmesini de içeren önerge uyarınca; İstihbarat ve milli güvenlik alanlarında lisansüstü eğitim, bilimsel araştırma ve yayın yapmak üzere Milli İstihbarat Akademisi adı altında bir yükseköğretim kurumu kurulacak.

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin denetimini ve etkin ve etkin yönetimini de içeren önergede, yükseköğretim kurumlarındaki disiplin cezaları ile disiplin cezasını gerektiren disiplin hataları da ayrıntılı olarak yeniden düzenlendi. – ANKARA

habertuzla.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu