Teknoloji

Stellantis’ten 1,5 milyar euroluk yatırım

Markadan yapılan açıklamaya göre dünyanın en büyük otomotiv kümelerinden biri olan Stellantis, yüksek teknolojili, rekabetçi ürünlerinin yanı sıra satın alma ve işbirlikleriyle de büyümeye devam ediyor.

Bu kapsamda Çin’in önde gelen otomobil üreticilerinden Leapmotor ile görüşmelerini sürdüren Stellantis NV, şirketin yaklaşık yüzde 20’sini satın almak için 1,5 milyar euro civarında yatırım yapmayı planladığını açıkladı. Bu yatırım Stellantis’i önemli bir hissedar haline getirecek.

İlk küresel elektrikli araç işbirliği olacak

Anlaşma aynı zamanda Leapmotor International’ın oluşumunu da içeriyor. Bu, Leapmotor ürünlerini Çin dışında üretme, ihraç etme ve satma konusunda münhasır haklara sahip olan Stellantis liderliğindeki bir ortak girişim anlamına geliyor.

Ortaklık, Stellantis’in küresel ticari gücünden yararlanarak Leapmotor’un Çin’deki satışlarını daha da artırmayı ve Leapmotor markasının Avrupa başta olmak üzere diğer bölgelerdeki satışlarını önemli ölçüde hızlandırmayı amaçlıyor.

Stellantis, karşılıklı yarar sağlayan sinerjileri daha fazla keşfetme fırsatıyla birlikte, Dare Forward 2030 elektrifikasyon hedeflerinin karşılanmasına yardımcı olmak için Leapmotor’un Çin’deki son derece yenilikçi, uygun maliyetli elektrikli araç ekosisteminden yararlanmayı planlıyor. Ortak girişim, sevkiyatlara 2024 yılının ikinci yarısında başlamayı planlıyor.

Stellantis’ten ortak girişimin CEO’su

İki şirket, Leapmotor’un elektrikli araç ürün tekliflerinin Stellantis’in mevcut teknolojisini ve ikonik marka portföyünü tamamlayacağını ve küresel müşterilere daha uygun fiyatlı mobilite çözümleri sunacağını öngörüyor.

Stellantis, Leapmotor Yönetim Kurulu’nda iki sandalyeye sahip olacak ve Leapmotor International ortak girişiminin icra kurulu başkanını (CEO) atayacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Stellantis CEO’su Carlos Tavares şunları söyledi: “Çin’de yetenekli elektrikli araç start-up’ları arttıkça, Leapmotor gibi verimli ve çevik yeni nesil elektrikli araç oyuncuları, Çin’deki ana segmentlere daha da hakim olacak. Biz, benzer teknoloji odaklı, girişimci zihniyete sahip etkileyici yeni elektrikli araç oyuncuları arasındayız. bizim.” Çin’in önde gelen şirketlerinden biri olan Leapmotor’un küresel genişleme planlarını desteklemede öncü bir rol üstlenmesinin zamanının geldiğine inanıyoruz. Bu stratejik yatırım sayesinde iş modelimizde bir boşluğu doldurabilir ve Leapmotor’un hem Çin’de hem de yurt dışında rekabet gücünden yararlanabiliriz. Bay Zhu Jiangming’e ve şirkete teşekkür ediyoruz “Bu yeni fırsatın yaratılmasındaki işbirliklerinden dolayı tüm ekibe teşekkür etmek istiyorum.”dedi.

Teknolojik ve ticari sinerji oluşacak

Leapmotor kurucusu ve CEO’su Zhu Jiangming, bugünün Leapmotor tarihindeki en büyük dönüm noktası olduğunu belirtti. “Sayın Tavares ve ekibiyle birlikte bu ana tanıklık edeceğim için çok heyecanlıyım. Leapmotor, geniş tecrübemiz sonucunda geliştirdiğimiz teknolojiler ile sınıfının en iyi elektrikli araç ürünlerini en rekabetçi maliyetlerle pazara sunuyor. Hızla gelişen bu ortamda, güçlü oyuncuların oluşturduğu kazan-kazan ortaklıklarına inanıyoruz.Stellantis ile “Teknoloji ve ticari sinerjiyi bir arada yaratarak, yenilikçi ve yaratıcı olmayı sürdürerek Leapmotor elektrikli araçlarını küresel pazara sunacağız.”Bir açıklama yaptı.

Açıklamaya göre Çin’in en büyük ve en hızlı büyüyen segmenti orta ve üst düzey pazarlardır. Bu pazarlara odaklanan Leapmotor, 2022 yılında yaklaşık 111 bin NEV teslim ederek Çin’deki NEV otomobil üreticileri arasında birinci sırada yer aldı.

Önümüzdeki 3 yıl içinde Leapmotor, akülü elektrikli araçlar ve menzil genişleticili elektrikli araç güç aktarma organları olmak üzere 3 üst düzey ölçeklenebilir platforma sahip tek bir teknik mimariyle A’dan E’ye tüm segmentleri kapsamayı planlıyor.

Sıçrama motoru, “Hücreden Şasiye” Teknolojisini büyük ölçekte uygulayan dünyanın ilk saf elektrikli araç şirketi olarak öne çıkıyor. Ayrıca “Dört yapraklı yonca”Leap 3.0’ın merkezi olarak kontrol edilen yeni elektrik ve elektronik mimarisi, akıllı elektrikli araçların temel bileşenleri arasında kesintisiz ve verimli bir işbirliği sağlıyor.

Benzersiz dikey entegrasyon modeli, ölçeklenebilirliği en üst düzeye çıkarmayı amaçlayarak Leapmotor’un müşteri ihtiyaçlarına hızlı bir şekilde yanıt vermesini sağlar.

Elektrifikasyon geçişine 50 milyar Euro’dan fazla yatırım yapıldı

2021’in başlarında kurulan ancak bir asırdan fazla deneyime sahip olan Stellantis, 14 ikonik otomotiv markasına ve iki mobilite şirketine sahiptir.

Şirket ve markaları, 30’dan fazla ülkede 130’dan fazla pazarda müşterilere temiz, güvenli ve uygun fiyatlı mobilite özgürlüğü sunmayı amaçlıyor.

Stellantis, 2022’de 179,5 milyar euro net gelir ve 16,8 milyar euro net kârla 6 milyondan fazla araç teslim etti. 2023 yılının ilk yarısında şirketin net geliri 98,4 milyar euro, net karı ise 10,9 milyar euro olarak gerçekleşti ve yüzde 14,4 ile segmentteki en yüksek düzeltilmiş işletme geliri (AOI) marjlarından birine ulaştı.

Stellantis, Dare Forward 2030 hedeflerine ulaşmak için önümüzdeki 10 yıl içinde elektrifikasyon geçişine 50 milyar Euro’nun üzerinde yatırım yapacak. Şirket, 2030 yılına kadar Avrupa’da yüzde 100 binek otomobil akülü elektrikli araç satış karışımına ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yüzde 50 binek otomobil ve hafif ticari araç akülü elektrikli araç satış karışımına ulaşmayı hedefliyor.

Bu satış hedeflerine ulaşmak için Stellantis, Kuzey Amerika ve Avrupa’daki 6 pil üretim tesisinin desteği de dahil olmak üzere yaklaşık 400 GWh pil kapasitesini güvence altına alıyor.

Stellantis, 2038 yılına kadar kalan emisyonların tek haneli yüzdesel telafisi ile net sıfır karbon şirketi olma yolunda ilerliyor. Bu stratejik hamleye paralel olarak Stellantis, Çin’deki yabancı markalar için varlık-hafif iş modeline bağlılığını sürdürüyor .

etimesgutajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu