Haber

Özgür Özel’den Kılıçdaroğlu’na: Kayıt dışı siyasetten vazgeçilmesini öneriyorum

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı bugün Ankara’da başladı. Kongre öncesinde konuşan Genel Başkan Adayı Özgür Özel, güçlü bir sosyal demokrat parti vaadiyle yola çıktıklarını belirtti.

‘PARADİGMA DEĞİŞİKLİĞİ ÖNERİYORUZ’

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’e konuşan Özel, CHP’yi değiştirmenin Türkiye’yi değiştirmek anlamına geldiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün partisinin yenilgiye uğramaması, bir yenilgi daha yaşamaması, ana muhalefette kalmaması ve iktidara gelebilmesi için yola çıktım. Türk siyasetinde paradigma değişikliği öneriyoruz. Ben Tayyip Erdoğan’ın karşısına çıkıp onunla savaşacak bir lider değil, onu geride bırakacak bir lider öneriyorum. “Erdoğan’ın dayattığı toplumu kesen kimlik politikalarını reddeden çapraz bir yaklaşım öneriyorum.”

‘SOKAĞI DÜZENLEYEN BİR CHP’YE SÖZ VERİYORUM’

Kayıt dışı olmayan bir siyaset vaat ettiğini belirten Özgür Özel, şöyle konuştu:

“Kürtleri, Türkleri, Alevileri, Sünnileri, sağcıları, solcuları, yoksulları, güvencesiz çalışanları etkileyecek bir politika sözü veriyorum. Partimizin bir süredir izlediği çekingen ve pasif politikaya karşı cesur ve kararlı bir politika öneriyorum. Sokaklardan kaçan değil, sokakları, meydanları örgütleyen bir CHP sözü veriyorum. “Önderliğimizin tercih ettiği kayıt dışı siyasetten bir süreliğine vazgeçilmesini, seçilmiş meclislerin, il başkanlarının, ilçe başkanlarının, Parti Meclisinin, MYK’nın ve bunları merkeze alan bir Cumhuriyet Halk Partisinin güçlendirilmesini öneriyorum.” (HABER MERKEZİ)

haber-darende.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu