Haber

Kırgızistan yeşil girişimler karşılığında dış borcu temizlemeye odaklanacak

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Ceenbek Kulubayev, bu yıl yeşil girişimler karşılığında ülkenin dış borcunu silme çabalarına ağırlık vereceklerini söyledi.

Yıllık basın toplantısında Kulubayev, Cumhurbaşkanı Sadir Japarov’un yılın başında hükümete yeşil girişimler karşılığında dış borcun silinmesi önerisiyle alacaklı ülkeler ve uluslararası finans kuruluşlarıyla görüşme talimatı verdiğini hatırlattı.

Kulubayev, Cumhurbaşkanı’nın “yeşil projelerin uygulanması karşılığında borç takası” önerisi kapsamında hükümetin çalışma ve proje hazırlama kümelerinin oluşturulmasına yönelik çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Söz konusu teklifin kabulü için hükümete siyasi ve diplomatik zemin vereceklerini ifade eden Kulubayev, “2023’te bu çalışmaya ağırlık vereceğiz. Büyükelçilerimiz, borcumuz olan ülkelere ve uluslararası finans kuruluşlarına öneriyi iletecekler. Kırgızistan’ın bu girişimi olumlu yanıt alırsa müzakere aşamasına geçilecektir.” dedi.

Kırgızistan’da sonbahar-kış döneminde hava kirliliğinin ülkenin en yeni sorunlarından biri haline geldiğini kaydeden Caparov, ülkeleri ve ülkenin borçlu olduğu uluslararası finans kuruluşlarını yeşil ekonominin gelişimine yatırım yapmaya davet etti.

haberdoganyol.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu