Ekonomi

Karlar ve Tahminler Beklentilerin Altında Kalınca CVS Health Hisseleri Düştü

CVS Health’in (CVS) ilk çeyrek karında düşüş açıklaması ve tüm yıl için kazanç tahminini düşürmesi, piyasa öncesi işlemlerde hisse fiyatında %11’den fazla düşüşe neden oldu. Bu düşüş, hem kazançlarının hem de gelirlerinin finansal analistlerin beklentilerini karşılamaması nedeniyle gerçekleşti. Sağlık hizmetleri şirketi, bu çeyrek için düzeltilmiş hisse başına kazancının (EPS) 1,33 dolar olduğunu ve bunun finansal analistlerin 1,71 dolarlık tahmininden önemli ölçüde düşük olduğunu bildirdi. Şirketin çeyrek geliri 88,4 milyar dolar olarak gerçekleşti ve bu da beklenen 89,33 milyar dolara ulaşamadı.

Şirketin ilk çeyrek geliri bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla %3,7 oranında arttı. Bu artış, Sağlık Hizmetleri Yan Haklar ve Eczane ve Tüketici Sağlığı segmentlerindeki büyümeden kaynaklandı. Ancak Sağlık Hizmetleri segmentinde gelirde bir düşüş yaşandı. Gelirdeki artışa rağmen, CVS Health’in düzeltilmiş EPS’si 1,31 $ olarak gerçekleşmiş olup, bir önceki yılki 2,20 $’dan kayda değer bir düşüş göstermiştir. Bu düşüşün ana nedeni, şirketin Medicare işinde artan kullanımın yaşandığı Sağlık Hizmetleri Yan Haklar segmentinin faaliyet sonuçlarındaki azalmadır.

CVS Health Başkanı ve CEO’su Karen S. Lynch mali sonuçlarla ilgili yaptığı açıklamada, “Mevcut piyasa koşulları potansiyelimizi, şevkimizi ya da şirketimizin uzun vadeli kâr kabiliyetini azaltmıyor. Medicare Advantage işimizle ilgili kısa vadeli zorlukların üstesinden gelebileceğimizden eminiz” dedi. Şirketin stratejik planına bağlılığını ve acil zorluklara rağmen değer sağlamak için kaynaklarına olan güvenini vurguladı.

Geleceğe bakıldığında, CVS Health 2024 yılının tamamı için kazanç tahminini güncelledi. Şirket şimdi, finansal analistlerin daha önceki 8,28 $’lık tahmininden daha düşük olan 7,00 $’lık minimum düzeltilmiş EPS öngörüyor. Tahmindeki bu değişiklik, ilk çeyrekte fark edilen Sağlık Hizmetleri Yan Haklar segmentindeki kullanım artışının yıl boyunca devam edeceği beklentisine dayanıyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Kazançların açıklanmasının ardından şirketin hisse senedi fiyatındaki önemli düşüş, yatırımcıların şirketin güncellenmiş kazanç tahminine ve mevcut çeyrekteki performansına ilişkin endişelerini yansıtıyor. CVS Health tarafından revize edilen tahminler ve ilk çeyrek sonuçları, şirketin yılın geri kalanındaki mali beklentilerine ilişkin bir ihtiyat notu getirdi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu