Haber

İzmit’te kuzenini öldüren sanığa müebbet hapis talebi

KOCAELİ’nin İzmit ilçesinde kuzeni Işık Filiz’i (58) tabancayla vurarak öldüren Metin Akar (57) hakkında ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu, 3 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. ‘ruhsatsız ateşli silah ve mermi satın almak, taşımak veya bulundurmak’. açıldı.

Olay, geçen yıl mart ayında İzmit ilçesinin Doğan Mahallesi’nde meydana geldi. Annesi MA ile birlikte yaşayan BA, babasının kuzeni Işık Filiz ile kavga etti. Bunun üzerine durumu amcası Metin Akar’a bildiren BA, korktuklarını söyleyerek yanlarında kalmasını istedi. Metin Akar, ağabeyinin şehir dışında olması nedeniyle onları yalnız bırakmamak adına yeğeni ve teyzesinin yanında kalmaya başladı.

‘KİMİN ONURUNA GÖRE DÜŞÜNÜLÜR, BU SONDUR’

Işık Filiz, elinde kürekle Metin Akar, yeğeni BA ve teyzesi MA’nın kaldığı apartmana gelerek giriş kapısının camlarını kırdı. Sesleri duyan Metin Akar, silahını alıp aşağı indi ve kuzeni Işık Filiz’e 5-6 el ateş etti. Kurşunların isabet ettiği Filiz hayatını kaybetti. Gözaltına alınan Metin Akar, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken, “Kim başkasının namusuna göz dikerse, bu sondur. Dönem” diye bağırdı. Akar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ÖMÜR HAPİS CEZASI İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı, Işık Filiz’in ölümüyle ilgili hazırladığı iddianameyi tamamladı. Kocaeli 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilen iddianamede Metin Akar’a ‘kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis, ‘satın alma veya satın alma’ suçundan ise 3 yıla kadar hapis ve 100 güne kadar para cezası verildi. Ruhsatsız ateşli silah ve mermi taşımak veya bulundurmak’. talep edilen. Tutuklu sanık Metin Akar’ın davası 15 Şubat’ta başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu