Haber

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Bağdat’ın gönderdiği bütçenin memur maaşlarına yetmediğini söyledi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (KBY) Hükümet Sözcüsü Peshawa Horamani, Bağdat yönetiminin göndereceği bütçenin memur maaşlarına yetmeyeceğini ve bu konudaki görüşmelerin sonuç vermediğini söyledi.

Erbil merkezli Rudaw televizyon kanalının internet sitesinde yer alan habere göre Horamani, Erbil’de düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi: “Irak merkezi hükümeti bize 500 milyar Irak dinarı gönderdi. Bu, memur maaşlarına yetmeyecek kadar az. Bu konuyla ilgili görüşmeler de sonuç vermedi.” dedi.

Son bütçe anlaşmasının Şubat ayında Bağdat ve Erbil’in ortasında yapıldığını hatırlatan Horamani, “Bu, mali ayrıcalıklar konusunda Kürtlere yapılan büyük bir zulümdür.” sözünü kullandı.

Öte yandan IKBY Tabii Kaynaklar Bakanı Kemal Muhammed ise petrol ihracatını durdurmanın “Irak için büyük bir kayıp” olduğunu belirterek, merkezi yönetimin IKBY’de petrol üretiminin bedelini ödemediğini kaydetti.

11 Haziran’da Irak Meclisi, IKBY bütçesi de dahil olmak üzere (14) numaralı madde de dahil olmak üzere mali bütçenin 18 maddesini onayladı. 14’üncü maddeye göre IKBY’den petrol ihracatından elde edilen gelirler Bağdat’a iletilecek ve merkezi yönetimin kontrol mekanizmalarından geçecek.

Irak mali bütçesinin yüzde 12,67’si IKBY’ye ayrıldı.

kabaduzajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu