Haber

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: CHP, PKK ve Kandil ile yakınlaşmasının faturasını gördü!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TGRT Haber’in canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Her sandık yeni bir seçimdir. Bu seçim Türkiye’ye ne dedi dünyaya ne dedi? Bu seçimin iki sonucu var biri Cumhurbaşkanlığı, diğeri TBMM. Cumhur İttifakı 323 sandalye aldı ve özellikle Seçimden önce Millet İttifakı’nın ortaya çıkmasına neden olan milletvekili oylamasıydı.Millet sisteme dönüş taleplerini reddetti.Yönetim tarzını benimsediklerini söylediler ve Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini sürdürme kararı aldılar.Millet İttifakı en değerli desteklerinden birinden mahrum kaldı.

49.52 oyla Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2 milyon 500 bin oyla Kılıçdaroğlu. Orada da insanlar sonuçları gösterdi. 275 bin oy daha verselerdi Cumhurbaşkanı Erdoğan seçilecekti ama millet ikinci cinsiyeti aldı. Türkiye’nin katılımıyla dünyada seçimlere en çok katılan ülke olmadı. Demek ki Türk halkının seçimlere katılma kaygısı söz konusu değil. İradesini ifade edebildi. Türkiye, dünyada demokrasiyi kendisine rehber edinmiş ülkelerden çok daha olgun bir şekilde süreci yönetti.

Millet ‘Ben parlamenter sistemi kabul etmiyorum’ dediyse, cumhurbaşkanlığı seçiminde de demiş ki; ‘Mehmetçik’i Kuzey Irak’ta çekmek istiyorsunuz, LGBT’yi öneriyorsunuz. 15 Temmuz’un faillerini Türkiye’nin başına getirmek istiyorsunuz. Korumayı kaldıracaksınız. “Bunun doğru olduğunu düşünmüyorum” dedi.

‘CHP, PKK İLE YAKLAŞMANIN FATURASINI GÖRÜYOR’

Bu seçimde HDP’ye oy verenlerin hepsi CHP’ye kaybetti. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı iken Doğu ve Güneydoğu’da bu oyu alabildi mi? Hayır. Bunu tehlikeli bir işbirliği olarak görüyorum. HDP-PKK çetesindeki Mehmetçiğimizi Kuzey Irak ve Kuzey Suriye’den çekip, orayı terör devleti haline getirmeye çalışanları milletimiz reddetmiştir.



Şimdi ikinci tura geçiyoruz. CHP, PKK ve Kandil ile yakınlaşmasının bedelini gördü. Yeni bir taş ocağı teşkilatı kuracaklar anladığım kadarıyla. Başına İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu getirecek. Yani milliyetçi-sağcı bir ocak oluşturmaya çalıştılar. Bunların hepsi acıklı bir iş.

Seçimin tam ortasındaydık. CHP ve bileşenleri çok net bir şekilde türbe ziyaretlerinden vazgeçmiş, bunun yerine Kandil politikasının değerli argümanını ortaya koymuş ve tereddüt etmemiştir. Murat Karayılan ne dediyse Kılıçdaroğlu aynen söyledi.

Bakanlık olarak seçim öncesi, seçim esnası ve seçim sonunda güvenlik önlemlerimiz var. Bir siyasi parti yöneticisi, belediye ileri gelenleri çıkıp ‘Kazandık’ diyerek milleti yanılttı. Belki de Türkiye’de başka olayların olması için bir tetikleme mekanizması ortaya koyuyorlar. Sandıklar sayılıyor, her sandıkta CHP’li yetkililer ve diğer bileşenler var. Ortada ıslak imzalı tutanaklar var.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu