Haber

Gazze’de iletişim ve internet tamamen kesildi

Günlerdir İsrail’in bombardımanı altında kalan Gazze’de internet ve iletişim hizmetleri bir kez daha kesildi. İsrail dün gece Cibaliye Mülteci Kampı’nı bombalarken, kentte yüzlerce kişi hayatını kaybederken, çok sayıda kişi de enkaz altında aranıyor. İletişim kesilince durum daha da kötüleşti.

“ULUSLARARASI AĞ YENİDEN DURDURULDU”

Filistin Telekomünikasyon Şirketi Paltel, sabah saatlerinde Gazze Şeridi’ndeki bağlantı ve internetin tamamen kesildiğini duyurdu. Şirket, X platformunda yaptığı açıklamada, “Daha önce bağlantılı uluslararası ağın yeniden kesilmesi nedeniyle Gazze Şeridi’nde tüm iletişim ve internet hizmetlerinin tamamen kesildiğini duyurmaktan üzüntü duyuyoruz.” dedi. Kelime kullanıldı.

DAHA ÖNCE KESİLMİŞTİ

Paltel firması, 27 Ekim’de İsrail saldırıları nedeniyle Gazze’de kesintiye uğrayan bağlantı ve internet hizmetinin kademeli olarak yeniden sağlandığını duyurdu.

DÜN MÜLTECİ KAMPINI VURDULAR

İsrail ordusu dün akşam Gazze’nin kuzeyindeki Cibaliye Mülteci Kampı’nı 6 ton bombayla vurdu. Gazze Sağlık Bakanlığı, hava saldırısında ilk bilgilere göre en az 100 kişinin hayatını kaybettiğini, yüzlerce sivilin de yaralandığını bildirdi. Korkunç saldırının ardından açıklama yapan İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, bombardımanı Hamas komutanı İbrahim Biari’yi öldürmek amacıyla gerçekleştirdiklerini belirterek, saldırıyla amaçlarına ulaştıklarını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu