Ekonomi

Forsee Power, BAE’ye elektrikli kamyon aküleri tedarik edecek

COLUMBUS, Ohio – Sürdürülebilir elektromobilite için akıllı akü sistemleri uzmanı Forsee Power, Kuzey Amerika’da Sınıf 7 elektrikli tanıtım kamyonunu gelişmiş FORSEE ZEN PLUS akü sistemiyle donatmak için BAE Systems ile işbirliği yaptığını duyurdu. Bu ortaklık, Forsee Power’ın yakın zamanda Kuzey Amerika genel merkezini ve Columbus, Ohio’da bir üretim tesisini kurduğu Amerika Birleşik Devletleri’ndeki genişlemesiyle uyumludur.

Ağır hizmet araçları için sıfır emisyonlu güç aktarma organları tedarikçisi olan BAE Systems, akülü elektrik ve hidrojen yakıt hücresi tahrikini içeren daha geniş bir çözüm yelpazesinin parçası olan Gen3 elektrikli tahrik sistemi için Forsee Power’ın akü sistemini seçti. Üç paket ZEN 77 PLUS’tan oluşan FORSEE ZEN PLUS akü sistemi, 231 kWh güç sağlayarak promosyon kamyonuna ortalama 200 mil menzil sağlıyor.

Columbus’taki yeni fabrika, Amerika Satın Alma Yasasına uygun pil sistemleri üreterek Forsee Power’ın ürünlerinin yerel tedarik gereksinimlerini karşılamasını sağlayacak. Şirketin ZEN PLUS aküleri, 180 Wh/kg özgül enerjiye sahip olup, sık sık yeniden şarj edilmeden uzun süreli çalışmaya olanak tanır ve çeşitli sistem voltajlarıyla uyumlu olacak şekilde tasarlanarak farklı elektrik güç aktarma organlarına entegrasyonu kolaylaştırır.

Sürdürülebilirliğe olan bağlılığıyla Forsee Power, Kuzey Amerika’da hafif ve ağır araçların elektrifikasyonunda değerli bir oyuncu olmayı hedefliyor. Şirketin pilleri, 5.000 döngüden fazla tahmini kullanım ömrüne sahip NMC lityum iyon hücrelerini temel alan, döngü ömrünü uzatan bir hücre seçimi ve termal yönetim stratejisine sahiptir. Bu, ticari filolar için rekabetçi bir toplam sahip olma maliyetine katkıda bulunur.

Forsee Power Kuzey Amerika Lider Yardımcısı Jay Deis, BAE Systems ile yapılan işbirliğinden gurur duyduklarını belirterek, ABD’de hızla büyüyen elektrikli kamyon pazarının 2022’de 3.000 adetten 2023’te 70.000 adede ulaşmasının beklendiğini vurguladı. Buy America Üretimi Columbus’ta uyumlu akü sistemlerinin 2024’ün başlarında başlaması planlanıyor.

Bu duyuru, aynı zamanda Avrupa’da ağır hizmet hidrojenli araçlara yönelik akülerin lider tedarikçisi olan ve dünya çapında 3.000’den fazla otobüsü donatan Forsee Power’ın basın açıklamasına dayanmaktadır. Şirketin sürdürülebilir enerji çözümleri konusundaki çabaları, ona bir sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu olan EcoVadis’ten Altın madalya kazandırdı.

InvestingPro İçgörüleri

Forsee Power, stratejik ortaklıklar ve yeni bir üretim tesisinin kurulması yoluyla Kuzey Amerika pazarındaki varlığını geliştirirken, InvestingPro’nun mevcut mali verileri şirketin performansı ve beklentileri hakkında fikir veriyor. En son ölçümlere göre Forsee Power, 2023’ün ikinci çeyreği itibarıyla son on iki ayda %64,8’lik önemli bir gelir artışı yaşadı; bu, ticari faaliyetlerinde güçlü bir genişlemeye işaret ediyor. Son on iki ayda kârlı olmamasına rağmen şirketin likit varlıklarının kısa vadeli yükümlülüklerini aşması, acil yükümlülüklerini karşılayabilecek sağlam bir mali duruma işaret ediyor.

Forsee Power için InvestingPro İpuçları, analistlerin bu yılki satış büyümesine ilişkin beklentilerini vurguluyor; bu, şirketin genişleme girişimleri göz önüne alındığında potansiyel yatırımcılar için umut verici olabilir. Ayrıca şirketin 52 haftanın en düşük seviyesi yakınında işlem görmesinin, şirketin uzun vadeli stratejisine ve piyasadaki konumuna inanan yatırımcılar için bir satın alma fırsatı sunabileceğini de belirtmekte fayda var.

Daha derin bir analizle ilgilenenler için InvestingPro, Forsee Power’ın mali durumu ve performansı hakkında ek ipuçları sunuyor. %50’ye varan indirim sunan özel Yeni Yıl indirimiyle şimdi abone olmanın tam zamanı. SFY24Kupon kodunu kullanarak 2 yıllık InvestingPro+ aboneliği edinin veya SFY2411 yıllık abonelikte ek %10 indirim almak ve güçlü finansal verilere ve içgörülere erişmek için kupon kodunu kullanın.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu