Haber

ERU Mimarlık’ta mezuniyet sevinci

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Vali Yardımcısı Şenol Esmer, Rektör Vekili Prof. Dr. Hakan Aydın, Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasret Sümengen, Mimarlar Odası Kayseri Şube Başkanı Murtaza Er, TMMOB Şehir Plancıları Odası Kayseri Şube Yürütme Kurulu Başkanı Tamer Cinel ile akademisyenler, öğrenciler ve aileler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Aydın, Mezuniyet törenleri; Sevinç ve hüznün ortasında yaşandığı seçkin anlardan biri olduğunu belirtti.

Rektör Vekili Prof.Dr.Entelektüel; “Bugün Mimarlar ve Şehir Plancıları olarak 96 mezunumuzu hayata kazandırıyoruz. Mimarlık Fakültemiz yaklaşık 30 yıldır şehirlerimizi ve yapılarımızı tasarlayan profesyoneller yetiştirmektedir. Bu mesleğin ülkemiz tarihindeki değerli öncülerinden biri olan Mimar Sinan’ın memleketinde bir üniversiteden mezun olmak siz ve aileleriniz için gurur kaynağı olmalıdır. Bilgin, yetiştirilme tarzın hayatta her anlamda cesur olman için temel olacak. Üniversitemizle, hocalarınızla ve okulunuzla iletişim halinde olun. Profesyonel yaşamınızda, öğretmenlerinizi size yol gösterici olarak görebilirsiniz. Özellikle kariyerinizin ilk yıllarında buna ihtiyacınız olacak.”

Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Hasret Sümengen’de yaptığı konuşmada fakülteleri hakkında bilgi verdi ve mezunlarına tavsiyelerde bulundu.

Doç. Dr. Sümengen; “Ülkemizde köklü ve lider konuma sahip Araştırma Üniversiteleri arasında istikrarlı bir yükselişte olan Erciyes Üniversitesi bünyesinde faaliyet göstermekten gurur duyuyoruz. Profesyonel bireyler olarak ulusal ve uluslararası platformlarda gururla Erciyes Üniversitesi’nin mensubu olmanızı dileriz. Bu bilinçle her birinize başarılar diler, aktif rollerde görüşmek dileğiyle.

Konuşmaların ardından Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölüm Birincisi Çiğdem Erşen mezuniyet kürsüsüne plaket koydu.

Mezuniyet töreni, öğrencilere diplomalarının verilmesinin ardından sona erdi.

haberakyurt.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu