Haber

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde afet toplanma alanı oluşturuldu.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin ilk etabının açılışına sayılı günler kaldığını belirterek, “Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz. Atatürk Havalimanı İstanbul’umuza yeni bir soluk olacak Millet Bahçemizin ilk etabını Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açacağız. Son durumu yerinde inceledik” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul’da yapımı devam eden Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde incelemelerde bulundu. Dünyanın 5., Türkiye’nin ise en büyük şehir parkı olan Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nin görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan Kurum, “Ülkemizin en büyük şehir parkı için gün sayıyoruz. Açılışı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte açtık. Son durumu yerinde inceledik” dedi.

“Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde afet toplanma alanı oluşturuldu”

Öte yandan bakanlıktan yapılan açıklamaya göre Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi, 2 milyon metrekare alan üzerine kurulmuş, içinde yeşil alanlar, 70 bin metrekareye yakın kapalı alanlar ve sosyal tesislerin bulunduğu bir şehir parkı olacak. tesisler. Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde de afet toplanma alanları oluşturuldu. Bir afet durumunda yaklaşık 165 bin kişiyi barındırabilecek 40 bin çadır kapasitesine sahip olacak.

“Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde kurulan doğal yaşam köyünde vatandaşlar doğal ürünler yetiştirebilecek”

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’ne 9 farklı noktadan girilebiliyor. Bu girişlerde seralar ve bahçeler olacak. Bu seralarda doğal eserler yetiştirilebilir. Vatandaşlar dilerlerse buradan doğal eserler elde edebilecekler. Güney-kuzey tarafında yaklaşık 2 buçuk kilometre uzunluğunda Ab-ı Hayat Suyu adında suni bir dere olacak. Ayrıca dere kenarlarında seyir terasları, piknik alanları ve dinlenme alanları oluşturulacak.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi güney-kuzey doğrultusunda 2 buçuk kilometre uzunluğa sahip olduğu için bu alanda bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacak. Millet Bahçesi’nde oyun alanları, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları, kaykay pistleri, sosyal tesislerde stant sarayları, AŞ konutu, kütüphaneler, millet kahveleri olacak. Seyir terasları, mesire yerleri, insanların dinlenebileceği sosyal alanlar yeniden oluşturulacak.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi’nde de altyapı çalışmalarının tamamlandığı, yeşil alan ve ağaç dikme faaliyetlerinin devam ettiği bilgisi verildi. – ANKARA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu