Ekonomi

ASELSAN’ın 2023 Yılı İlk Yarı Finansal Sonuçları Açıklandı

ASELSAN’ın 2023 ilk yarı mali sonuçları açıklandı. İlk 6 ayda kârını yüzde 42 artıran ASELSAN’ın 6 aylık cirosu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 67 artarak 18,1 milyar TL’ye ulaştı.

ASELSAN’dan yapılan açıklamada, şirketin brüt karının geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 68, Faiz, Amortisman ve Vergi Öncesi Kâr’ın (FAVÖK) ise yüzde 62 arttığı belirtildi. geçen yılın aynı dönemine göre 4,4 milyar TL’ye ulaştı. FAVÖK marjının yüzde 24 olduğu belirtilen açıklamada, ASELSAN’ın net kârının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42 artarak 5,4 milyar TL seviyesine ulaştığı kaydedildi. Şirketin öz kaynaklarının işletme oranının yüzde 51 olduğu belirtildi.

‘KATMA DEĞERLİ İHRACAT İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

Şirketin sürdürülebilir büyümesini sürdürdüğünü vurgulayan ASELSAN Genel Müdürü Ahmet Akyol, şunları söyledi:

“ASELSAN’ımız yılın ilk altı ayında yeni başarı hikayeleri yazmaya devam etti. Finansal sonuçlara göre 2023 yılının ilk yarısını yüksek karlılık oranı ve başarı ile geride bıraktık. İmza attığımız 2023 yılının ilk yarısında ASELSAN’ın bakiye siparişleri 8,4 milyar ABD dolarına ulaştı 2023 yılının ilk altı ayında tedarikçilerimize yaklaşık 17,8 milyar TL ödeme yaptık.2023 yılının ilk altı ayında 68 eserin millileştirilmesini başarıyla tamamladık. Türkiye askeri teknolojide son beş yılda millileştirdiğimiz ürün sayısını 738’e çıkardık.Böylece 900 milyon doların üzerinde bir büyüklüğün ülkemizde kalmasını sağladık.İlk altı aylık dönemde değerli ihracat anlaşmalarına imza attık. Söz konusu anlaşmaların olumlu yansımalarını önümüzdeki dönemlerde göreceğimize inanıyorum.Önümüzdeki dönemde ihracatımızı artırmak, yüksek teknolojiye ağırlık vermek ve istediğimiz daha yüksek yerlilik oranına ulaşmak. İstikrarlı büyümemizi sürdürürken, sürdürülebilirlik anlamında Türkiye’nin milli gücü olmaya devam ediyoruz. Bu nedenle sürdürülebilir büyümesini sürdüren, rekabet gücü ile tercih edilen, inanılan, çevreye ve insana duyarlı bir teknoloji şirketi olma vizyonunu benimsiyoruz. Ürettiğimiz ileri teknolojilerle hayatın birçok farklı alanında değerli görevler üstlenirken sürdürülebilirliği de ön planda tutuyoruz. Yurt içi ve yurt dışında kullanıcılarımıza sunduğumuz rekabet gücü yüksek analizler ile ülkemizin katma değerli ihracat hedeflerine en yüksek girdileri sağlayacağız. Milletimizden aldığımız güçle ilklere imza atacak milli projelere imza atmaya devam edeceğiz.”

keskinajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu