Ekonomi

Altın 2.5 ayın düşüğüne yakın

Altın, yatırımcılar ABD borç tavanı anlaşmasının kabul edilme şansını ve anlaşmanın hükümet harcamaları üzerindeki etkisini değerlendirirken, bölgede Mart ortasından bu yana en düşük seviyesine yakın yatay seyrediyor.

Spot altının onsu 1947 dolar civarında. Ons altın ve orta banka Dolar/TL kuru uygulanarak yapılan hesaplamalara göre gram altın 1254 TL seviyesinde bulunuyor.

ABD Lideri Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Sözcüsü Kevin McCarthy, Çarşamba gününe kadar oylanacak olan anlaşmanın Kongre’den geçeceğine olan güvenlerini dile getirdiler.

Yine de, kurallar her iki taraf için de pek çok kötü şey içeriyor ve anlaşma, ABD büyümesini desteklemek için kullanılan federal harcamaları sona erdirdiği için durgunluk riskini artıracak şekilde fiyatlandırılıyor.

Beklentilerin üzerinde gerçekleşecek bir düşüşün spot altının cazibesini artırabileceği değerlendirilirken, daha fazla faiz artışının buna ağır basacağı belirtiliyor.

Faize duyarlı 2 yıllık tahvillerin getirileri son haftalarda hızla yükselirken, bu durum Fed’in ısrarlı enflasyon nedeniyle faiz artırımlarını durdurduğuna işaret ediyor.

Öte yandan altı haftanın zirvesinde seyreden doların da altın için bir diğer olumsuz etken olması kıymetli madeni alıcılar için daha değerli hale getirdi.

egil-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu